Home   Blog   Šolski ekovrt OŠ Draga Kobala v Mariboru

Šolski ekovrt OŠ Draga Kobala v Mariboru

Meseca septembra smo ljubitelji narave in vrtov ponovno nadaljevali z delom na našem šolskem vrtu. Takrat smo predvsem grabljali listje in ga pridno kompostirali, opazovali kutino in nešpljo, skrbeli za naše trajnice in uredili zelišča, pobirali smo tudi orehe. Tik pred jesenskimi počitnicami smo posadili krokuse.

Kar hitro po počitnicah pa smo morali ponovno sesti za računalnike in delati na daljavo. Učenci so v tem času opazovali svoje vrtove in vrtove drugih na sprehodih. Skrbeli so za ptice, izdelali lojne pogače in ptičje krmilnice. Februarja smo si ponovno ogledali naš vrt in ga že pridno prekopali in počistili. V marcu smo opazovali naše rumene krokuse in sedaj na pomlad opazovali prečudovite cvetoče trajnice. Posadili smo tudi meto, meliso, kamilico, ognjič, drobnjak in ameriški slamnik v gredo z zelišči. V gredo z mešanimi posevki, pa redkvico, bob, por, sončnico, posadili bomo še kakšno okrasno bučo in morda koruzo?

Vrt smo dodatno opremili s tablicami, tako, da je naš vrt postal pravo učno okolje. Naredili smo vabilo in povabili  tudi ostale razrede na ogled. Mogoče pa še koga privabimo, da se nam v prihodnje pridruži na našem skrbno zasajenem vrtičku.

Uredili smo še vrtno klopco in cvetlična korita, v prihodnje pa si želimo še manjšega hotela za živali.

Resnično se je sedaj vrt odel v prijetne barve, lahko si le želimo lepega sončnega vremena.

Če smo še v jeseni bili prepričani, da ne najdemo krta, sedaj že resnično verjamemo, da je krt nekje čisto blizu, saj je kar nekaj krtin okrog vrta, vendar krta pa resnično še nismo videli …

Lidija Hruškar, mentorica šolskega ekovrta na OŠ Draga Kobala Maribor

 

en_GBEN