Home   Archive by category "Blog"

Iz kategorije: Blog

Vabilo k sodelovanju na natečaju DOBRA SORTA

Vabimo vas k sodelovanju na pomladnem natečaju Šolskih ekovrtov, ki smo ga poimenovali DOBRA SORTA. Z našimi vrtovi med drugim spodbujamo gojenje in uživanje lokalne, ekološko in sezonsko pridelane zelenjave in sadja. S tem skrbimo za svoje zdravje in zdravje našega planeta. V vrtu se pri izbiri semen oziroma sadik srečujemo s pojmom “vrsta” in “sorta”. Ko na primer izbiramo solato, naletimo na veliko več »


Jesenski seminar ŠEV: veliko vrtno veselje na majhni šoli

Letošnji jesenski seminar programa Šolski ekovrtovi je potekal 23. novembra na prav posebni lokaciji – podružnični šoli Janče, ki sodi pod OŠ Sostro. Res leži v Mestni občini Ljubljana, vendar na njenem podeželju, tako rekoč sredi gozdov, na nadmorski višini skoraj 800 m. 70 mentoric in mentorjev ŠEV iz vse Slovenije je uživalo v gostoljubnem sprejemu. Poleg dobrot iz šolske pečice ter napitkov s več »


VABILO na jesenski seminar programa ŠEV v letu 2022

Po lepem in dolgem precej poletno obarvanem uvodu v jesen kaže, da je ta le prišla, in z njo čas za naš jesenski seminar. Lepo in toplo vreme je marsikje poskrbelo za več možnosti, da otroke popeljemo na vrtove. Pa tudi za dodatne pridelke, ki so zelo dobrodošli, saj so v letošnjem sušnem poletju rastline bolj počivale. Upamo, da ste se tudi na vašem več »


Prijava v program Šolski ekovrtovi 2022/23

Spoštovane mentorice in mentorji, upamo, da ste tako vi kot vaši vrtovi letošnje zahtevno poletje uspešno prestali! Po poletnem oddihu smo vsi že na polno zavihali rokave. 1. PRIJAVNICA ZA PROGRAM 2022/23 Pripravili smo prijavnico za program Šolski ekovrtovi za šolsko leto 2022/23 in vas prosimo, da nam jo čim prej, najkasneje pa do 30. septembra 2022 pošljete po e-pošti na naslov solski.ekovrt@itr.si. Na več »


Ureditev šolskega ekovrta na OŠ Bežigrad

Na naši šoli OŠ Bežigrad smo se spomladi odločili, da si uredimo pravi šolski ekovrt. K sodelovanju smo povabili tudi starše, ki so se kar množično odzvali. Najprej smo uredili površino za igriščem. Šlo ja kar hitro, ker smo si izposodili mali bager. Griček smo preuredili v dva nivoja. Nanje smo posadili različna zelišča, ki so jih darovali starši. Tudi vodstvo šole ni skoparilo z več »


Šolski ekovrt OŠ Bežigrad

V lanskem šolskem letu smo želeli izvesti projekt v katerem bodo sodelovali vsi učenci od 1. do 5. razreda. Dogovorili smo se, da izdelamo zeliščni vlakec. Vsak razred je izdelal svoj vagonček, učiteljica angleščine pa je poskrbela za lokomotivo. V bližnji trgovini smo dobili lesene gajbice, ki smo jih prebarvali z naravnimi barvami in jih podpisali. Dodali smo tudi kolesa. Učenci so delo opravili več »


Seminar ŠEV spet v živo!

Letošnji pomladni seminar Šolskih ekovrtov smo končno spet izvedli v živo, pa tudi na »živi« lokaciji! 31. maja se nas je 55 zbralo na vrtcu Otona Župančiča Slovenska Bistrica v enoti na Poljčanah, v prijaznem, svetlem in velikem skupnem prostoru, kjer nam je ga. ravnateljica Stanislava Stegne odlično predstavila veliko družino vrtca Otona Župančiča Slovenska Bistrica. Ta s svojimi 36 enotami pokriva kar 4 več »


Vabilo na spomladanski seminar programa ŠEV, 31. 5. 2022

Spoštovane mentorice in mentorji šolskih in vrtčevskih ekovrtov! Veseli nas, da bomo po dveh letih gostovanja na spletnih platformah na letošnjem pomladnem seminarju spet lahko zadihali s polnimi pljuči! Vabimo vas na spomladanski seminar programa »Šolski ekovrtovi«, ki bo v torek, 31. 5. 2022 od 9.00 do 15.00 v vrtcu Otona Župančiča Slovenska Bistrica v Poljčanah, Dravinjska cesta 28. Posvetili se bomo rodovitnosti tal več »


Jesenski seminar z novimi temami: gozdni vrt in vzgoja sadik z dodajanjem umetne osvetlitve

V sredo, 10. 11. 2021, smo izvedli že 21. seminar programa Šolski ekovrtovi. Tudi tokratni jesenski seminar je zaradi epidemioloških razmer potekal prek spleta. V uvodu je dr. Anamarija Slabe predstavila vzgojo sadik spomladi, z vključevanjem dodatne osvetlitve. Umetno osvetlitev uporabimo, kadar za vzgojo sadik nimamo dovolj svetlega prostora ali kadar želimo vzgojiti rastline, ki za pridelek potrebujejo dolgo rastno dobo. Z dodatno osvetlitvijo več »


Vabilo na jesenski seminar programa ŠEV, 10. 11. 2021

Vabimo vas na jesenski seminar programa ŠEV, ki bo v sredo, 10. 11. 2021, od 14.30 do 18.00, prek spletne aplikacije Zoom. Povezavo na dogodek boste vsi prijavljeni dobili po e-pošti kak dan pred seminarjem. Predstavili vam bomo vzgojo sadik spomladi in odprli novo temo – gozdni vrt, ki jo bo predstavil Aljaž Plankl. Predstavili vam bomo tudi delo z aplikacijo Šolski ekovrtovi ter na več »


en_GBEN