Home   Join us   Govori se

Govori se

Nad vašim delovanjem sem res navdušena! Vesela sem, da sem izvedela za vašo organizacijo, ki se zavzema za tako pomembne cilje in daje pomembne poudarke (šolski ekovrt, kompostiranje, ekološko kmetijstvo kot nuja (ne ko modna muha), pomen voda in še in še …). Vsekakor vsaki šoli toplo priporočam sodelovanje.

Moram priznati, da sem navdušena nad vašim delom! Sploh da se je te teme nekdo lotil organizirano in sistematsko, ter da to ponuja različnim izobraževalnim inštitucijam organizirano! Fenomenalno!

Splošni vtis je zelo pozitiven. Celotne aktivnosti programa Šolski ekovrtovi so nam v strokovno in praktično podporo pri uresničevanju dejavnosti v našem vrtcu.

Delovanje in aktivnosti programa ŠEV se mi zdijo primerne, dobro zasnovane in organizirane, e-bilten mi je tudi v pomoč, podelitev znaka se mi zdi smiselna, saj je s tem naše delo podprto in s tem bolj resno sprejeto.

Z vsemi oblikami sodelovanja sem bila izjemno zadovoljna. Udeležila sem se terenske delavnice na Vrhniki, kjer sem spoznala ljudi, ki program peljejo z visoko mero strokovnosti in srčnosti, kar me je spodbudilo, da v prihodnjem letu resno načrtujemo izgradnjo lastnega ekovrta. Pregledala sem vsebine na internetni strani in našla uporabne informacije.

Najlepša hvala za VSE!!! Marsikdo od nas ima voljo, pa bolj malo izkušenj. Vaše aktivnosti in spletna stran nam je zelo pomagala, nas opremila z veliko praktičnega znanja, ki bo še kako koristilo (tudi na domačem vrtu).

»Učiteljica, krompir smo našli!« – kakšno nepopisno veselje iz otroških ust!
Zapodili so se v razmočeno zemljo in pričeli kopati, brskati, iskati, pobirati krompir…

Učitelji PŠ Kompolje, JVIZ Dobrepolje

Na OŠ Roje imamo že dolga leta sadno-zelenjavni vrt, vendar smo želeli z vključitvijo v program ITR »Šolski ekovrt« pristopiti k našemu vrtu bolj organizirano, povezano ter v duhu zavestnega ekološkega pristopa.

Učitelji OŠ Roje

S postavitvijo in skrbjo za šolski sadovnjak si želimo tudi, da bi otrok in narava zopet postala prijatelja, da bi jo otrok doživljal z vsemi svojimi čutili, saj mu bo le tisto, kar bo sam ali z našo pomočjo spoznal, priraslo k srcu, le za tisto, kjer bo spoznal pravo vrednost, bo prevzel odgovornost, ohraniti pa si bo želel tisto, kar bo imel rad. Naravo.

Učitelji PŠ Janče, OŠ Sostro

Vrt je interaktivno izobraževalno okolje, v katerem se otroci vseh starosti, telesnih sposobnosti in kultur, lahko igrajo, raziskujejo in odkrivajo naravo.
Vrt smo pripravili z namenom spodbujanja veselja ob vrtnarjenju, povezovanja med otroki in zemljo ter spoznavanja rastlinskega in živalskega sveta.

Vzgojiteljice Vrtca Šentvid v Ljubljani

en_GBEN