Home   Blog   Novice   Program Šolski ekovrtovi v šol. letu 2020/21

Program Šolski ekovrtovi v šol. letu 2020/21

Spoštovane mentorice in mentorji šolskih in vrtčevskih ekovrtov!

Ker je bilo pred začetkom novega šolskega leta še vedno kup nejasnosti v zvezi z organizacijo dela na VIZ, smo se odločili, da ne bomo poskušali organizirati srečanja za ŠEV konec avgusta, ampak da bomo počakali na prve rezultate anket. Vaš začetni dober odziv na vprašalnik nas je opogumil, da pripravimo program tudi za letos in vas povabimo k prijavi.

Z zanimanjem beremo vaše odgovore na anketo v okviru raziskave o šolskih ekovrtovih, ki jo v sodelovanju z nami izvaja Oddelek za geografijo FF. Najlepša hvala vsem, ki ste se že odzvali! Vaši odgovori nam pomenijo veliko, še zlasti v smislu usmeritev za nadaljnje delovanje programa ŠEV.

Na spletni strani ŠEV je tako že na voljo nova prijavnica. Nekateri ste se že sami pozanimali glede prijave in se prijavili – hvala vsem!

Program za letos:

  • Letošnji jesenski seminar načrtujemo za november ali december, glede na takratne razmere bo potekal ali v živo ali pa po spletu. Naslednjo pomlad pa upajmo na srečanje v živo!
  • Znova se lahko prijavite tudi za pridobitev ali podaljšanje znaka Šolski ekovrt; podelitev znakov bo na jesenskem seminarju. Vaše prijave lahko že začnete pošiljati (sprejemali jih bomo do konca oktobra).
  • S polno paro gradimo tudi interaktivno aplikacijo Šolski ekovrtovi – v njej boste postali bolj znani vsi, ki boste izpolnili anketo. Glavni name aplikacije je, da delo vas mentorjev in otrok naredimo vidno! Aplikacija bo dostopna v jesenskih mesecih.
  • Vsi, ki ste oziroma še boste izpolnili anketo, prejmete tudi e-novičnik z rezultati raziskave in s primeri dobrih praks.
  • Zagovorništvo ŠEV: Z raziskavo in aplikacijo bomo imeli v rokah močno orodje, da še posebej pristojna ministrstva opozorimo na potrebo po vključevanju vzgojnih in učnih ekovrtov v vse naše VIZ in v šolske programe.

Imamo pa še nekaj zamisli, kako kljub zdravstvenim omejitvam obogatiti program!

Vabimo vas torej, da čim prej pošljete izpolnjeno prijavnico za novo šolsko leto in da izpolnite anketo o šolskih ekovrtovih, če tega še niste storili.

Veselimo se nadaljnjega sodelovanja z vami in vam želimo čim boljše novo šolsko leto in pa seveda veliko lepih doživetij z otroki in mladimi v vaših ekovrtovih!

Ekipa Šolskih ekovrtov:

dr. Anamarija Slabe, Lidija Turk, mag. inž. hort., dr. Anton Mohorčič

 

sl_SISL