Home   Blog   e-Bilten   E-bilten 6/2014

E-bilten 6/2014

Pozdravljeni, mentorji ekovrtov in naši podporniki!

Kot ste lahko opazili, se veliko dogaja v teh dneh (zato namreč tako pogosto pošiljamo sporočilaJ). V tokratnem, krajšem e-biltenu, sporočamo super novico o spletni strani in pošiljamo vabilo za jesenski seminar! Vabljeni k prebiranju novičk!

  • Nova spletna stran programa Šolski ekovrtovi je na voljo!
  • Vabilo za jesenski seminar programa Šolski ekovrt
  • Razpis za izvajanje programov v okviru programa Popestrimo šolo je »zunaj«!
  • Spoznajmo pravično trgovino!

Nova spletna stran programa Šolski ekovrtovi je na voljo!

Skoraj ne moremo verjeti, da je res! Nova spletna stran je namreč ugledala luč internetnega sveta! Vabimo vas, da stran pregledate in pokomentirate (tukaj). Spletni naslov ostaja enak kot pri prejšnji spletni strani.

Opazili boste, da ste vsi člani Mreže izpostavljeni z vašimi podatki in opisom, nekateri ste nam poslali tudi fotografije. K članom, ki ste z nami več let, smo priložili tudi poročilca, ki ste jih pridno pisali prvi dve leti.

Vse nove člane in »stare«, ki še niste uspeli poslati informacij, vabimo, da nam pošljete slednje:

  • ime ustanove oz. vzgojno-izobraževalnega zavoda, kjer delujete;
  • naslov vaše ustanove (ulica, pošta);
  • spletna stran vrtca/šole ali
  • povezavo na spletno stran, kjer objavljate prispevke v povezavi z vašim delom na vrtčevskem/šolskem ekovrtu (dobitniki znaka šolski ekovrt prosim preverite, ali je znak objavljen tako, kot smo se dogovorili);
  • kratek opis vaše šole/ekovrta (največ 4 stavke oz. 400 znakov);
  • fotografija šole ali vašega šolskega/vrtčevskega ekovrta (pošljite nam originalno fotografijo – ne v Wordu).

Podatke in opis nam prosim pošljite kar na e-naslov solski.ekovrt@itr.si . Če to želite seveda!:-)

Tako bo vaše delo, korake in uspehe lahko videl in opazil širši krog ljudi, kar je tudi eden izmed namenov programa in Inštituta za trajnostni razvoj.

Novo spletno stran smo zastavili tudi tako, da boste mentorji lahko sami objavljali prispevke (aktualne dogodke, misli, razvoj na vašem ekovrtu,…). Ta teden vam bomo pošiljali vaša uporabniška imena in gesla. Z njimi boste lahko poleg objavljanja prispevkov, dostopali tudi do gradiv (prezentacij iz seminarjev, priročnikov, razširjenega gradiva), ki vam bodo v pomoč pri vašem delu. Da vam bodo prve uporabniške izkušnje lažje, pripenjamo še kratka in uporabna Navodila za uporabo spletne strani programa (navodila).

Vabilo za jesenski seminar programa Šolski ekovrt!

Prvo uradno vabilo za jesenski seminar je na voljo – tukaj. Verjamemo, da vam bo v pomoč pri kominikaciji z vodstvom vrtca/šole in odločitvi za udeležbo.

Potekal bo v torek, 25. novembra med 8.30 in 15.00 uro. Ponovno se bomo srečali v veliki dvorani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport (Masarykova 16, 1000 Ljubljana).

DSCN1746

Prijave sprejemamo prek e-obrazca, ki je na voljo tukaj. Prosimo vas, da se zaenkrat zaradi prostorskih omejitev vpiše le 1 mentor na vzgojno-izobraževalno ustanovo (oz. plačano članarino), vsi ostali zainteresirani pa se vpišete v čakalno listo (spodnja tabela v e-obrazcu). Prijave sprejemamo do torka, 18. novembra. Za kakšrnokoli vprašanje smo dosegljivo na solski.ekovrt@itr.si in na 051 368 890. Ne pozabite pa tudi na plačilo članarine.

Se kmalu vidimo!

Razpis za izvajanje programov v okviru programa Popestrimo šolo je »zunaj«!

Nekateri vodite dejavnosti na šolskem ekovrtu v okviru programa »Popestrimo šolo«. Zato ne bo odveč informacija, da lahko ponovno prijavite dejavnosti na razpis. Vse o razpisnih pogojih in nadaljnih korakih za pridobitev sredstev najdete tukaj. Srečno in uspešno pri prijavi!

Spoznajmo pravično trgovino!

Infografika o pravični trgovini – kaj to je, kakšne principe zagovarja in nenazadnje, kaj ima pravična trgovina s kmetijstvom? Našli smo nazorno skico (tukaj), ki lepo pojasnjuje celotno zgodbo. Primerna tudi za predstavitev pravične trgovine učencem in dijakom.

 

sl_SISL