Home   Blog   Novice   Aktivnosti na POŠ Jevnica

Aktivnosti na POŠ Jevnica

Na naši šoli že nekaj let deluje vrtnarski krožek, ki je predvsem skrbel za urejenost šolske okolice. V tem šolskem letu pa smo na vrtu posadili dve stari sorti sadnih dreves, ter okrasno drevo za senco. Postavili smo kompostnik, lopo za orodje, izdelali pa smo tudi manjšo dvignjeno gredo, ki smo jo napolnili z različnimi materiali.  Vanjo smo posadili jagode. Spomladi smo pridelali svoje sadike paprike, paradižnika in žametnic. V okolici smo nabirali zdravilna zelišča za čaj ter smrekove vršičke za sirup.

Večji zalogaj  je letos predstavljala njiva, ki smo jo dobili v najem. Na njej smo posejali ekološko piro. Pridelali smo 120 kg pire, iz katere je nastalo 50 kg polnozrnate moke, 7 kg bele moke ter 20 kg zdroba. Iz luščin izdelujemo igrače in blazine.

V septembru smo pričeli z urejanjem zemljišča, na katerem nameravamo urediti sonaravni vrt z zeliščno spiralo, dvignjenimi gredami, cvetličnimi gredami za metulje, sadnimi grmički, nekaj drevesi ter prostorom za počitek. Imeli smo že prvo delovno akcijo, kjer smo skupaj s starši odstranjevali grmičevje in trnje.

 

 

 

 

sl_SISL