Home   Blog   Novice   Ambasadorka Manca, hvala in srečno pot!

Ambasadorka Manca, hvala in srečno pot!

2. maja 2024 je odšla Manca Košir, človek mnogih darov in predvsem človek z veliko začetnico. Verjetno večina mentoric in mentorjev šolskih ekovrtov ve, da je bila Manca tudi srčna ambasadorka programa Šolski ekovrt. Zato, ker je v preteklih letih marsikateri mentor iz njenih rok prejel znak Šolski ekovrt in bil deležen tudi njenega toplega stiska rok in objema. Manca si je kljub svojemu polnemu urniku vzela čas za podelitev znakov ŠEV, če je le mogla. Z vsakim obiskom je prinesla toplino in veselje in naša srečanja še dodatno obogatila.

Včasih nas je presenetila s kako posebno zamislijo, tudi spontano – na primer takrat, ko je kar tako mimogrede na poti na naš seminar prepričala Andreja Detelo, fizika, pesnika in izumitelja, da MORA iti z njo, ker ti šolski ekovrtovi so pa res nekaj krasnega. In Andrej je prišel, naš seminar pa je bil bogatejši še za enega navdihujočega človeka in za novo perspektivo.

Manca je v letu 2019 zbolela, potem je prišel covid in naši seminarji so se za nekaj časa preselili na spletno platformo. Že kako leto sem ji želela napisati, da je program ŠEV preživel tudi pandemijo, da še vedno delujemo in da smo ji hvaležni za vso njeno podporo. Pred dvema tednoma, ko sem poslušala podkast čudovitega pogovora z Manco (Klemen Selakovič, AIDEA), sem si rekla, zdaj pa res, napiši to pismo! Danes je prepozno, zdaj ji to lahko sporočimo le v mislih in s tole zahvalo na spletu. Manca, iskrena hvala, da si nas ves čas podpirala ter nas osrečevala s svojo toplino in radostjo na naših srečanjih! Hvala v imenu vseh sodelavk programa Šolski ekovrtovi ter vseh mentoric in mentorjev!

Nekaj trenutkov z njo smo ujeli na fotografijah, na katerih se bo prepoznal tudi marsikdo od mentoric/mentorjev.

 

sl_SISL