Home   Blog   Novice   Vabilo na spomladanski seminar programa ŠEV, 31. 5. 2022

Vabilo na spomladanski seminar programa ŠEV, 31. 5. 2022

Spoštovane mentorice in mentorji šolskih in vrtčevskih ekovrtov!


Veseli nas, da bomo po dveh letih gostovanja na spletnih platformah na letošnjem pomladnem seminarju spet lahko zadihali s polnimi pljuči!

Vabimo vas na spomladanski seminar programa »Šolski ekovrtovi«, ki bo v torek, 31. 5. 2022 od 9.00 do 15.00 v vrtcu Otona Župančiča Slovenska Bistrica v Poljčanah, Dravinjska cesta 28.

Posvetili se bomo rodovitnosti tal in nadaljevali s temo gozdnega vrta, ki smo jo začeli jeseni. Seminar bo vključeval ogled ekovrta na enoti Vrtec Studenice, pa tudi samega vrtca v Poljčanah.

Vrtec v Poljčanah leži tik ob krajinskem parku. Stavba vrtca je bila zgrajena leta 2014 kot ena prvih nizko energetskih gradenj v okviru javnih naročil v Sloveniji, leta 2015 pa so avtorji – arhitekti zanj prejeli Zlati svinčnik in Plečnikovo medaljo. To je za obiskovalce nedvomno dodatna zanimivost, ki jo bomo z ogledom izkoristili tudi mi.

Dobimo se torej na vrtcu v Poljčanah, v okviru programa pa bomo nato obiskali tudi enoto v Studenicah, kjer deluje mentorica vrtčevskega ekovrta ga. Klavdija Čoh.

Vabimo vas, da dan preživite v naši družbi. Veselimo se srečanja z vami!

VABILO S PROGRAMOM

Seminar je za člane mreže ŠEV brezplačen, drugi zainteresirani se obrnite na nas. Za zagotovitev mesta je OBVEZNA PRIJAVA prek e-pošte: solski.ekovrt@itr.si ali prek OBRAZCA, in sicer do zapolnitve prostih mest. Skrajni rok za prijavo je sreda, 25. maj 2022.

 

sl_SISL