
Uspešen seminar smo sklenili s praktično dejavnostjo. In kakšno srečo smo imeli, da maj ne nosi s seboj le vonja cvetov in prebujajočega okolja, temveč je vse iz Vedrijana zadišalo po čudovitih vrtnicah damaščank, ki cvetijo ravno v maju.
Kmetija Marinič oz. »Vonj poletja« se lahko pohvali s svojo inovativnostjo, ki je v sedanjem času, ko gresta kmetijstvo in podjetništvo z roko v roki, ključna za razvoj in obstoj tovrstnih dejavnosti. Leta 2016 je kmetija prejela certifikat ekološke pridelave.
Njihova ponudba se prilagaja letnim časom – cel maj pridno nabirajo cvetove vrtnic damaščank, sicer pa je kmetija usmerjena v pridelavo in predelavo različnih zelišč (od laškega smilja, sivke, rožmarina do poprove mete itd.), sadja in oljk. Med njihovimi izdelki lahko najdete različne kozmetične izdelke, čaje, sirupe, marmelade, likerje, dekorativne izdelke in tudi mila.
V času češenj omogočajo samostojno obiranje, jeseni iz oljk ustvarjajo oljčno olje, liste pa uporabijo za čaj. Svoje poslanstvo pa ne vidijo zgolj v pridelavi in ponudbi različnih produktov, temveč želijo svoje znanje predati naprej in ozaveščati ljudi o pomembnosti zagotavljanja kvalitetnega življenjskega okolja ne zgolj nam, temveč tudi drugim živim bitjem, ki so pomemben del našega ekosistema. Zato nudijo različne delavnice in dejavnosti, prilagojene mlajšim generacijam, in samostojne obiske družinam ter različnim skupinam.
Z gotovostjo lahko trdimo, da smo se imeli odlično in se od kmetije poslovili s prijetnimi spomini (na vrtnice, izdelke in razglede).


