Home   Blog   “EAThink2015”: Zaključil se je fotonatečaj “MISLI GLOBALNO, JEJ LOKALNO: prehrana in alternativni prehranski viri”

“EAThink2015”: Zaključil se je fotonatečaj “MISLI GLOBALNO, JEJ LOKALNO: prehrana in alternativni prehranski viri”

Zaključek preteklega šolskega leta je prinesel tudi zaključek fotonatečaja “MISLI GLOBALNO, JEJ LOKALNO: prehrana in prehranski viri”. K sodelovanju smo povabili slovenske osnovne in srednje šole, saj smo jih želeli spodbuditi h kritičnemu razmisleku o današnjem globaliziranem prehranskem trgu, pridelavi hrane lokalno in globalno, šolskih ekovrtovih, semenih in možnih alternativah. Fotonatečaj je potekal v okviru projekta “EAThink2015”, ki ga v letošnjem letu v veliki zasedbi evropskih partnerjev v Sloveniji izvaja Inštitut za trajnostni razvoj.

Fotozgodbe so se potegovale za nagradni izlet na mednarodno razstavo Expo, in predstavitev fotozgodb na razstavi “Hrana v oblaku” (“Food Cloud Exhibition”), ki poteka v okviru Expa, ki se do konca oktobra odvija v Milanu (Italija). Letošnja razstava EXPO nosi pomenljiv naslov “Hrana za planet, energija za življenje”. Zmagovalca bomo torej konec septembra popeljali na ogled Expa in Milana.

In kakšni so rezultati?
Prejeli smo 23 fotozgodb: 15 osnovnošolskih in 8 srednješolskih.

Zmagovalka fotonatečaja je postala Osnovna šola Anice Černejeve Makole. 

Čestitamo zmagovalcem in seveda, vsem sodelujočim!
Zmagovalcem podarjamo še enoletno brezplačno članstvo v programu Šolski ekovrtovi.

Posebno pozornost je pritegnila tudi fotozgodba “Zgodba o solati”, ki jo je pripravila skupina dijakov iz Srednje šole za gradbeništvo in varstvo okolja (ŠC Celje). Na zabavno-poučen način so prikazali vse komponente, ki jih v programu Šolski ekovrtovi spodbujamo že od vsega začetka delovanja. Tudi njim podarjamo enoletno članstvo v programu Šolski ekovrtovi.

Obe fotozgodbi, vključno s fotografijami OŠ Koroška Bela Jesenice v septembru in oktobru predstavljajo Slovenijo na razstavi “Hrana v oblaku” (paviljon Cascina Triulza).

Videoposnetek nagrajencev iz vseh evropskih partnerskih držav (kmalu na voljo).

Zmagovalka – OŠ Anice Černejeve Makole

Posebna omemba – Srednja šola za gradbeništvo in varstvo okolja (ŠC Celje)

Posebna omemba – OŠ Koroška Bela Jesenice

 

eu_flag
Projekt je sofinanciran s strani Evropske unije.
DCI-NSAED/2014/349033

 

sl_SISL