Home   Blog   Novice   VABILO na jesenski seminar programa ŠEV v letu 2022

VABILO na jesenski seminar programa ŠEV v letu 2022

Po lepem in dolgem precej poletno obarvanem uvodu v jesen kaže, da je ta le prišla, in z njo čas za naš jesenski seminar. Lepo in toplo vreme je marsikje poskrbelo za več možnosti, da otroke popeljemo na vrtove. Pa tudi za dodatne pridelke, ki so zelo dobrodošli, saj so v letošnjem sušnem poletju rastline bolj počivale. Upamo, da ste se tudi na vašem šolskem/vrtčevskem ekovrtu v teh mesecih razveselili še kakšnega graha, redkvice, solate … ali pa morda dobrega pridelka kakšne bolj toploljubne rastline.

Vabimo vas, da se nam pridružite v sredo, 23. 11. 2022 od 9.00 do 15.00 na Podružnični šoli Janče (OŠ Sostro), Gabrje pri Jančah 16, Ljubljana.

Lokacija seminarja
Seminar bo potekal na Podružnični šoli Janče, ki spada pod OŠ Sostro. Čeprav šola leži na območju Mestne občine Ljubljana, pa je čisto na podeželju – videli boste, da ima tudi Ljubljana podeželje! Ta konec MOL slovi po sadjarstvu, še zlasti po jagodah, in prav na Jančah v času njihovega zorenja Praznik jagod privablja številne obiskovalce iz MOL in izven nje. Zato ni čudno, da so na PŠ Janče tesno povezani s sadjarstvom. Kako, pa bomo spoznali na in ob našem seminarju.

Znak Šolski ekovrt
Veste že, da po novem znak ŠEV, ki ste ga pridobili, namesto dve leti zdaj velja tri. Tako smo se odločili zato, ker se je v praksi pokazalo, da je dve leti malo prekratek čas za to, da bi VIZ lahko naredili nek občuten razvoj v svojem vrtu. Smiselno je, da podaljšanje veljavnosti znaka ni le formalnost, ampak tudi spodbuda za razvoj. Upamo, da bo v treh letih to bistveno lažje.

Seminar je za člane mreže ŠEV brezplačen, drugi zainteresirani se obrnite na nas. Za zagotovitev mesta je OBVEZNA PRIJAVA prek e-pošte: solski.ekovrt@itr.si ali prek OBRAZCA, in sicer do zapolnitve prostih mest. Skrajni rok za prijavo je petek, 18. november 2022.

Ker je prostor tokrat omejen, lahko sprejmemo le po eno prijavo na VIZ; le v primeru, da bo po roku za prijave še prostor, pa tudi morebitne dodatne udeležence. (Na prijavnici lahko označite morebitne dodatne udeležence, da vas po zaključku prijav obvestimo o možnostih).

VABILO S PROGRAMOM SEMINARJA

 

sl_SISL