Home   Blog   Spomladanski seminar programa ŠEV: Jej lokalno, misli globalno!

Spomladanski seminar programa ŠEV: Jej lokalno, misli globalno!

8. 4. 2016 se je v dvorani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport odvil spomladanski seminar za mentorice in mentorje šolskih in vrčevskih ekovrtov.

Osrednja tema seminarja je bila predstavitev mednarodnega projekta EAThink2015, ki v globalno učenje vključuje tudi šolske ekovrtove.

Na prvem delu seminarja nam je permakulturna strokovnjakinja, ga. Jožica Fabjan, predstavila vzgojo sadik v toplih prostorih, toplih gredah in rastlinjakih za šolski ali vrtčevski ekovrt ter predstavila vzgojo rastlin iz sadik.

Na drugem delu seminarja so mentorji vrtčevskih ekovrtov prisluhnili predavanju naših permakulturnih strokovnjakinj, ga. Jožice Fabjan in ga. Alenke Henigman, kjer so bili seznanjeni z načrtovanjem in nadgradnjo ekovrtov v vrtcih na primerih dobre prakse. Mentorji šolskih ekovrtov pa so se seznanili s filozofijo, namenom in metodologijami globalnega učenja ter dejavnostmi projekta EAThink2015. Globalno učenje je poglobljeno predstavila ga. Tina Trdin iz Humanitasa, dr. Anamarija Slabe iz ITR pa je podrobneje predstavila izvajanje dejavnosti projekta EAThink2015 na šolah.

Med obema sklopoma predavanj je sledila pogostitev z ekološkimi prigrizki – obloženimi kruhki z raznolikimi skutnimi namazi. Odličen kruh nam je darovala Pekarna Deveta vas, za kar se ji najlepše zahvaljujemo!

Želimo vam veliko uspeha na vrtčevskih in šolskih ekovrtovih ter seveda povsod drugje!

Nekaj fotoutrinkov:

20160408_101050 20160408_101036

 

sl_SISL