Home   Blog   Novice   Predstavitev na Ekotednu in 10. ekoprazniku v Ljubljani, september 2012

Predstavitev na Ekotednu in 10. ekoprazniku v Ljubljani, september 2012

Predstavitev na Ekotednu

V četrtek, 8. septembra bomo organizirali 2. seminar »Dan šolskih ekovrtov« v okviru Ekotedna (5.9. – 10.9).

Seminar bo potekal na OŠ Miška Krajnca v Ljubljani, od 12.20 do 18:00.

To je čudovita priložnost, da se vsem, vključenim v Mrežo šolskih ekovrtov ter javnosti predstavite in pohvalite s svojim delom ter v prijetnem vzdušju spoznate ali poglobite svoje znanje, pridobite morebitne nove informacije, podelite dragocene »vrtnarske« izkušnje ter navežete nova poznanstva in tako še okrepite sodelovanje v mreži.

Program seminarja bo obsegal: izobraževanje na izbrane teme na osnovi vaših potreb, ugotovljenih na terenskih delavnicah:  kompostiranje, oblikovanje gred, sajenje drevnin…; predstavitev dejavnosti šol v obliki razstave; predstavitev v govorjeni besedi (10-15 šol / vrtcev); pogovor glede na potrebe. Vmes bo seveda predviden čas tudi za odmor in osvežitev ter ogled razstave.

Program seminarja

 

Predstavitev na Ekoprazniku

V soboto, 10. septembra bo že tradicionalni – 10. ekopraznik v Ljubljani.

Za tiste, ki ekopraznika v Ljubljani še ne poznate: to je največji slovenski praznik eko in zdravega življenjskega sloga, o prireditvi pa poročajo tudi številni slovenski mediji. Je najbolj dosledna EKO razstavna, informativna in prodajna prireditev pri nas.

Na 70 stojnicah na Pogačarjevem trgu v Ljubljani se bodo predstavile številne ekološke kmetije iz vse Slovenije ter drugi ponudniki preverjenih, kakovostnih eko izdelkov in storitev na slovenskem trgu – od ekoživil, ekokozmetike, ekoloških čistil… Poleg njih tudi organizacije za nadzor ekokmetijstva ter nekatera društva in zveze. Imeli bomo tudi ustvarjalne kotičke za otroke (do 7 let) ter živo glasbo.

Vabljeni ste, da se na letošnjem ekoprazniku predstavite na stojnici »Mreže šolskih ekovrtov«. Mreži bomo namenili posebno stojnico, kjer se boste lahko predstavili s svojimi gradivi in izdelki s šolskega ekovrta.
Prijave na oba dogodka zbiramo na info@itr.si ali na telefonsko številko 01 439 74 60.

 

sl_SISL