Home   Blog   Konec poletja na šolskem vrtu OŠ Vransko-Tabor

Konec poletja na šolskem vrtu OŠ Vransko-Tabor

Poletje je šolskemu vrtu dalo svoj pečat. Vročina, suša, bujna rast in pomanjkanje delovnih rok se je dobro poznalo na visokih gredah. Prav zato smo se člani kuharsko vrtnarskega krožka že sredi septembra zbrali na šolskem vrtu in ga spravili v red.

Najprej smo populili plevel in druge rastline, ki so odslužile ter vse odnesli na šolski kompost. Na gredah smo našli nekaj plodov in ogromno semen ognjiča, solate, fižola, peteršilja, pora. Shranili smo jih v papirnate vrečke, zapisali vrsto semen in jih shranili za naslednjo pomlad. Prav tako smo posejali in zalili nekatere rastline, ki nas bodo razveselile zgodaj spomladi.

Da ne bi bili lačni, smo iz nabranih plodov in buče skuhali juho. In to kar na šolskem igrišču. Med tem, ko smo čakali, da se juha skuha, smo otrebili buče. Bučnice bomo uporabili na enem od naslednjih srečanj za pripravo rolade ali kakšne druge dobrote. Eno bučo smo tudi hudomušno izrezali in jo dodali skromni razstavi plodov in semen pred vhodom v šolo. Pojedli smo juho, ki smo si jo izboljšali s kislo smetano, za posladek pa spekli vaflje in zares prijetno končali srečanje ob sladkanju in klepetu.

Mentorica šolskega ekovrta na OŠ Vransko-Tabor

 
  • Calendar icon 11 oktobra 2018
  • Category icon Blog

sl_SISL