Home   Mentorji   Jesenski seminar “Šolski ekovrt”, november 2012

Jesenski seminar “Šolski ekovrt”, november 2012

Tudi tokratni seminar smo izvedli v prostorih Ministrstva za izobraževanje, znanost, kulturo in šport (MIZKŠ), kjer nas je pozdravila nas je državna sekretarka ga. Mojca Škrinjar, ki je pohvalila program ŠEV in šolske ekovrtove ter učitelje spodbudila k nadaljnjemu delu na tem področju.

Vsebine seminarja smo tokrat posvetili

– pripravi šolskega ekovrta na zimo in dejavnostim z otroci v zimskem času,

– sajenju in oskrbi sadnega drevja,

– trajnostnemu ravnanju z vodo na šoli/vrtcu in v šolskem ekovrtu,

– še malo bolj pa smo razložili tudi, kako šola iz. vrtec lahko pridobi pravico do znaka Šolski ekovrt.

Na pomen trajnostnega gospodarjenja z vodo so opozorile tudi vremenske razmere v letošnjem letu (suša poleti, poplave pozno jeseni). Jesen je tudi idealen čas za sajenje in oskrbo sadnega drevja in grmičevja, zato smo podelili izkušnje tudi na tem področju. Več v programu.

010

Dve šoli sta z nami podelili svoje izkušnje. Z OŠ Šmarje pri Jelšah so nam predstavili, kako so izpeljali svoj čudovit projekt plavalnega ribnika, Tamara Urbančič pa je predstavila sajenje sadnega drevja na OŠ Košana in OŠ Dragotina Ketteja. Povabili smo tudi posebne goste (še niso člani Mreže ŠEV) – vrtec Andersen, ki so predstavili, kako so s pomočjo sklada SiVoda izvedli projekt varčevanja z vodo.

OŠ Dragotina Ketteja Ilirska Bistrica

Šmarje pri Jelšah

Seveda smo se na koncu zasluženo okrepili z ekološko zakusko. Kdo nam je pomagal z ekoživili, pa lahko vidite v zavihku Naši partnerji.

Člani mreže Šolskih ekovrtov (plačana članarina) si lahko ogledate tudi ostale predstavitve in pisno gradivo s seminarja.

Za dostop do nadaljnih vsebin se registriraj..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

sl_SISL