Home   Blog   Novice   Evropski projekt “Mind the CAP” v povezavi s programom Šolski ekovrtovi…, september 2013

Evropski projekt “Mind the CAP” v povezavi s programom Šolski ekovrtovi…, september 2013

mind the cap_jpgInštitut za trajnostni razvoj je povezal evropski projekt “Mind the CAP” z dejavnostmi našega programa Šolski ekovrtovi. Namen projekta je vzbuditi pozornost in opozoriti na pomen Skupne kmetijske politike med mladimi, kmeti in splošno javnostjo z vidika evropskega okoljskega gibanja za ekološko kmetijstvo IFOAM, čigar član je tudi Inštitut za trajnostni razvoj.

 

ifoam-eu_10_let

 

 

 

 

 

 

V okviru projekta smo pripravili tri zanimive akcije:

  1. “SKuP` na EKOVRT” za dijake urbanih srednjih šol na treh lokacijah (Ekološki kmetiji Studen in Čemažar ter na Skupnostnem urbanem eko vrtu v Mariboru);
  2. “Razkrite skrivnosti ekoloških kmetij” za starejše osnovnošolce na 7 ekoloških kmetijah po Sloveniji in
  3. Jesenski seminar za mentorje vrtčevskih in šolskih ekovrtov, ki ga bomo izvedli konec novembra.

Vse aktualne objave in poročilca smo sproti objavljali na našem FB profilu – vabljeni k ogledu tukaj. Več o projektu pa smo zapisali tudi na spletni strani Inštituta za trajnostni razvoj.

Ekipi programa je bilo v veselje in zadovoljstvo ozaveščanje mladih skozi spoznavanje konkretnih primerov ekoloških kmetij in vrtov.

                       eu_flag         Akcije sofinancira Evropska unija, Generalni direktorat za kmetijstvo in razvoj podeželja. Odgovornost za vsebino nosi Inštitut za trajnostni razvoj. Evropska komisija ni odgovorna za nadaljnjo uporabo predstavljenih informacij.

 

 

sl_SISL