Home   Blog   E-bilten 1/2015

E-bilten 1/2015

Pozdravljeni, mentorji ekovrtov in naši podporniki!
Zima je tu! Juhuhu! V tem zimskem radostnem vzdušju je prav lepo videti razposajene otroke in starejše. Vsak letni čas ponuja nekaj svojega, tudi na vrtu, ki sedaj počiva in se pripravlja na prve spomladanske vrtne aktivnosti.
Mrzli zimski dnevi nam dajejo več možnosti za počitek in pripravo na aktivnejše mesece. Če ste z mislimi že pri vrtu in načrtovanju dejavnosti za letošnjo sezono, lahko pokukate tudi v gradiva za mentorje, ki so odložena na spletnem portalu programa. Oprete pa se lahko tudi na nekaj tujih spletni strani: npr. “Garden Planning” in “Garden Lessons Plan”.
Uh, veselo na delo:-). Ne pozabite na vključevanje otrok in mladih pri načrtovanju ekovrta (zasnovi, velikosti gredic in njihovih predlogih, katero zelenjavo, sadje in zelišča bi radi gojili).
In še kako smo mi?:-) ITR je v januarju zopet zavihal rokave. Dokončno smo prečistili članstvo v Mreži, pripravili banko za izstavljanje e-računov, pregledali letno poročilo za lansko šolsko leto 2013/2014 in se dokončno lotili prenove obrazca za pridobitev znaka.
Vabljeni k prebiranju prvega letošnjega e-biltena in k soustvarjanju novičk. Obveščajte nas o novostih:-)!

Vsebine e-biltena:

  • Znak ŠOLSKI EKOVRT – kako ga pridobiti ali obnoviti?
  • Vabljeni na strokovno konferenco in mednarodno delavnico na področju ekološkega kmetijstva!
  • Ste se že predstavili na spletnem portalu programa Šolski ekovrt?
  • Fotonatečaji, fotonatečaji “Moje podeželje”
  • Vrtnarite z Vrtnarčkom 2015!

Dobro bodite!
Ekipa programa Šolski ekovrtovi

Celotna vsebina e-biltena je na voljo tukaj.

 

sl_SISL