Home   Blog   VABILO za sodelovanje v dejavnostih projekta “Kompost gre v šolo”

VABILO za sodelovanje v dejavnostih projekta “Kompost gre v šolo”

Mladi mojstri kompostiranja

Inštitut za trajnostni razvoj vabi vzgojno-izobraževalne zavode, da se nam pridružijo v projektu Kompost gre v šolo – Kompostiranje je več kot recikliranje, ki ga sofinancira Eko sklad – Slovenski okoljski javni sklad. Učili se bomo, kako iz vsakdanjih organskih odpadkov s pomočjo kompostiranja izdelamo humus – najbolj dragoceno gnojilo za naše vrtne in sobne rastline.

V programu Šolski ekovrtovi šolam in vrtcem pomagamo vzpostaviti in negovati učni vrt. Kompostiranje je pri tem »temeljni kamen«. Otroci in mladi spoznajo, kako v naravi nastaja rodovitna prst, da so organski odpadki še kako dragocena surovina, in kako z lastnim kompostiranjem varujemo okolje in podnebje – ter ob tem mimogrede na poceni način pridemo do najbolj kakovostnega gnojila.

Na izbranih vzgojno-izobraževalnih zavodih bomo v maju začeli izvajati regijske delavnice na temo kompostiranja, ki bodo vključevale tudi praktično postavitev kompostnikov na šolah, v vrtcih, dijaških domovih idr. Delavnice bodo potekale od maja do novembra.

Vabimo vas k sodelovanju!

Sodelujete lahko ali kot gostitelj delavnice ali pa kot udeleženec.

Pri izbiri gostiteljev bodo imele prednost VIZ, ki še nimajo kompostnika. Izbranim zavodom bomo nudili finančno in strokovno podporo pri vzpostavitvi in pravilni uporabi kompostnika.

Pogoj za sodelovanje je:

  • a) prostor za postavitev kompostnika, in
  • b) imate vir organskih odpadkov, ki jih je možno kompostirati (ostanki surove zelenjave in sadja, zeleni vrtni odpad ipd.).

Tudi če kompostnik že imate, se lahko vaš predstavnik udeleži usposabljanja na eni izmed regijskih delavnic.

Več o dejavnostih in o pogojih sodelovanja preberite TUKAJ, kjer dobite tudi prijavnico.

Rok za prijavo je 26. 4. 2018.

O izboru vas bomo obvestili v začetku maja.

Priporočamo, da pohitite s prijavami, saj je število mest omejeno.

 
  • Calendar icon 12 aprila 2018
  • Category icon Blog

sl_SISL