Home   Blog   Novice   Vabilo v program ŠOLSKI EKOVRTOVI

Vabilo v program ŠOLSKI EKOVRTOVI

Ob začetku novega šolskega leta vas prijazno vabimo k pridružitvi programu Šolski ekovrtovi!

Če razmišljate o osnovanju svojega učnega/vzgojnega vrta, ali pa če ga morda že imate in želite kakovostno poglobiti svoja znanja v zvezi z napredno uporabo vrta za vzgojo za trajnostni razvoj, je to pravi program za vas.

Članstvo v programu šoli, zavodu in vrtcu ter učiteljem in vzgojiteljem daje znanja in pomembna »orodja« za privlačno in učinkovito učenje in vzgojo za trajnostni razvoj. S pomočjo teh orodij lahko otrokom in mladostnikom omogočite neprecenljivo možnost ustvarjanja in sodelovanja na ekovrtu kot sodobnem, interaktivnem učnem in vzgojnem pripomočku.

Članom (vzgojno-izobraževalnim zavodom) nudimo:

  • brezplačno udeležbo na dveh strokovnih seminarjih v posameznem šolskem letu;
  • pridobitev ZNAKA »Šolski ekovrt« – naše maskote, ko zanj izpolnite merila;
  • možnost vpisa v aplikacijo Šolski ekovrtovi – interaktivni zemljevid ŠEV (kmalu bo na voljo v novi podobi na spletišču Uporabna geografija);
  • uporabo celotnega spletnega portala programa www.solskiekovrt.si;
  • delitev in izmenjavo izkušenj med člani na seminarjih, prek spletnega portala …
  • možnost sodelovanja v drugih dejavnostih, glede na letni program: natečaji, ekskurzije, delavnice in podobno. Tudi v šolskem letu 2023/24 načrtujemo natečaj za otroke/učence/dijake in strokovno ekskurzijo za mentorje.

Seveda se sodelovanje mentorjev v programu ŠEV upošteva tudi kot referenca (točkovanje) pri napredovanju.

Program Šolski ekovrtovi stopa v 14. leto in je v tem času pomagal pri uvajanju šolskega in vrtčevskega vrtnarjenja prek 400 VIZ.

Članarina za VIZ (šola, vrtec, srednja šola, dijaški dom, zavod) za šolsko leto 2023/2024 znaša simboličnih 60 EUR. Za vključitev v program nam prosimo pošljite izpolnjeno prijavnico na naslov solski.ekovrt@itr.si, ki jo dobite TUKAJ.

Po prejetju vam bomo poslali e-račun za plačilo članarine.

Več informacij je na voljo na spletni strani http://www.solskiekovrt.si/.

 

en_GBEN