Home   VIZ   Vrtec Bled

Vrtec Bled

Osnovni podatki

Vrtec Bled
Trubarjeva cesta 7, 4260 Bled
Spletna stran: vrtec

Opis

V našem vrtcu že tretje leto sodelujemo v programu Šolski ekovrtovi. Otrokom poskušamo približati pridelovanje domačih vrtnin in s tem tudi skrb za naravo. Poseben poudarek dajemo zeliščem, jagodičevju in avtohtonim vrstam naše okolice.
Ekovrt je projekt, ki sovpada z ostalimi projekti, ki se izvajajo v našem vrtcu: Eko vrtec, Gozd in podeželje – odprto učno okolje mladih, Iz roda v rod in Aktivno učenje.

Naš vrtec ima na voljo eko gredice (šest) in hribček za sajenje znotraj igrišča vrtca (urejajo mlajše skupine) ter na občinski zemlji njivo, katero obdelujejo starejše skupine. Lani smo na teh površinah pridelali: krompir, fižol, ajdo, bob, kamut, zelišča, buče, sončnice, čičeriko, facelijo,… Iz pridelkov smo pripravili jesenski piknik (krompirjev piknik), kuharice so nam spekle bučni zavitek ter pripravile druge okusne jedi iz našega pridelka. V letošnjem šolskem letu (2014/2015) se je število vključenih skupin v program Šolski ekovrtovi zelo povečalo – namreč vključenih je 13 od 18 skupin.

 

sl_SISL
en_GBEN sl_SISL