Home   Blog   Novice   Ureditev šolskega ekovrta na OŠ Bežigrad

Ureditev šolskega ekovrta na OŠ Bežigrad

Na naši šoli OŠ Bežigrad smo se spomladi odločili, da si uredimo pravi šolski ekovrt. K sodelovanju smo povabili tudi starše, ki so se kar množično odzvali.

Najprej smo uredili površino za igriščem. Šlo ja kar hitro, ker smo si izposodili mali bager. Griček smo preuredili v dva nivoja. Nanje smo posadili različna zelišča, ki so jih darovali starši. Tudi vodstvo šole ni skoparilo z nakupom rastlin.

Pred vhodna vrata šole smo postavili 6 nizkih gred. Tako lahko že pri vstopu v šolo spoznate nekaj zelišč. Učenci predmetne stopnje pa so izdelali tablice z imeni rastlin.

Na terasi pred učilnicami smo postavili visoke grede. Učenci so s praktičnim delom spoznali, kaj vse gre v visoko gredo, predno vanjo nasujemo zemljo. Potem smo se dogovorili, kam posaditi določene rastline.

Oblikovali smo še gredo s kamni in vanjo posejali semena buč. Upamo, da bomo oktobra v času noči čarovnic lahko za dekoracijo uporabili pri nas pridelane buče.

Potem nam je naša gospa tajnica podarila še dva paradižnika. Za konec šolskega leta pa so nas starši mojega razreda presenetili še z dvema drevesoma. Podarili so nam jablano in češnjo.

Učenci so pri delu z rastlinami pridobili nova praktična znanja in zelo uživali. Vsak dan so rastline zalivali in opazovali njihovo rast. Nekaj rastlin smo že uporabili. Pripravili smo si metin čaj in medeni napitek z meliso. Z jagodami je pa tako: Kdor prvi pride, prvi melje.

Mentorica šolskega ekovrta na OŠ Bežigrad

 

sl_SISL