Home   Blog   Tečaj permakulture pri Jožici Fabjan

Tečaj permakulture pri Jožici Fabjan

per

Ko se leto obrne naokoli, in ko so dnevi daljši in vabljivi za sprehode v naravi, se v nas prebudi tisti pra občutek povezave z naravo. Radi bi postali del nje, radi bi z njo aktivno sodelovali, radi bi …

Radi bi šli v vsakem delu leta na svoj vrtiček, vstopili v stik z rastlinami in iskali odgovore na življenjska vprašanja. Tisti, bolj domači z vrtom, bomo šli na vrtiček tudi po hrano, ki nam jo vrt ponuja skozi vse letne čase. Kakšen užitek je nabirati in tudi zaužiti svoje pridelke v ravno tolikšni meri kot potrebuje naše telo!

Letošnje januarsko vreme nam je omogočalo, da nam lahko ponujajo naši vrtovi mnogo zelenjave kar na prostem, seveda samo pod pogojem, da smo to v sodelovanju z vrtom poskrbeli že prej. Trajnostni vrt je uporabno zasnovan tudi za tiste dni, ko je zunaj visok sneg. Kako? Mnogo poti je. Potrebno jih je poznati, zasnovati dober načrt in ga udejanjati.

Če tega še nimate, je zdaj čas, da začnete o tem razmišljati.

Za vse tiste, ki ste na začetku vrtnarske poti in za vse tiste, ki želite imeti trajnostni vrt, ter za vse tiste, ki vas zanima naravni pristop rokovanja z naravo, med drugim tudi pridelava hrane, organiziram na svojem permakulturnem vrtu permakulturno šolo Permakulturni vrt. Srečujemo se enkrat mesečno ob sobotah od marca do vključno novembra, ko je vegetacija najbolj aktivna.

Srečanja so obarvana s praktičnimi in teoretskimi spoznanji, izkušnjami in doživetji. Poleg druženja dobite razna znanja, ki vam omogočijo, da sproti in tudi kasneje oblikujete svoj vrt.

Letos prehajam z izvedbo letnih tečajev v drugo sedemletko (8. leto). Udeležba in odzivi udeležencev so potrdili, da ga je vredno obiskovati.

Več o programu tečaja najdete na www.endovital.com (v rubriki permakultura) ali na tel. št.: 031 677 339 (Jožica).

Vljudno vabljeni!

Jožica Fabjan

 

sl_SISL