Home   Mentorji   Šolski ekovrt” na 10. ekoprazniku v Ljubljani, september 2011

Šolski ekovrt” na 10. ekoprazniku v Ljubljani, september 2011

V soboto 10. septembra smo organizirali jubilejni – že 10. ekopraznik v Ljubljani. Na njem so se predstavili tudi nekateri člani mreže šolskih ekovrtov. Vseh smo bili zelo veseli.

Vsem, ki ste izdelali posterje, se lepo zahvaljujemo. Bilo jih je kar 22. Ob steni ljubljanske stolnice smo z njimi pripravili čudovito razstavo projekta “Šolski ekovrt”, ki je pritegnila številne obiskovalce.

Vsi posterji so bili slikovno bogato opremljeni z dejavnostmi vaših učencev. Od oblikovanja šolskih ekogredic, obiranja plodov in njihove predelave v čaje, sokove in celo mila. Nekaj od tega si je bilo moč ogledati tudi na stojnici projekta “Šolski ekovrt”. Svoje izkušnje so posredovale tudi nekatere mentorice same.

Ekopraznik je obiskala tudi državna sekretarka na Ministrstvu za kmetijstvo, ga. Tanja Strniša in pozdravila obiskovalce in razstavljavce. Obiskala je tudi stojnici projekta “Šolski ekovrt”, si ogledala razstavo posterjev in pokramljala z mentoricami.

Naj omenimo, da je Ministrstvo za kmetijstvo letos finančno podprlo naš ekopraznik, kar nas izredno veseli, saj kaže na večjo zavest o pomenu takih prireditev za razvoj ekološke pridelave in trajnostnega načina življenja.

Spodaj nekaj utrinkov z razstave; na prvi sliki zgoraj levo sta mentorici vrtca Šentvid z g. Tanjo Strniša, MKGP

EP 2011_SEV_9_A_TanjaS

EP 2011_SEV_23_obiskovalci

EP 2011 007_razstava

EP 2011_SEV_18_A_razstava

 

sl_SISL