Home   Blog   Novice   Vabilo k sodelovanju na natečaju DOBRA SORTA

Vabilo k sodelovanju na natečaju DOBRA SORTA

Vabimo vas k sodelovanju na pomladnem natečaju Šolskih ekovrtov, ki smo ga poimenovali DOBRA SORTA.

Z našimi vrtovi med drugim spodbujamo gojenje in uživanje lokalne, ekološko in sezonsko pridelane zelenjave in sadja. S tem skrbimo za svoje zdravje in zdravje našega planeta. V vrtu se pri izbiri semen oziroma sadik srečujemo s pojmom “vrsta” in “sorta”. Ko na primer izbiramo solato, naletimo na veliko imen – Ljubljanska ledenka, Posavka, Unicum, Vegorka, Mima … to so imena sort. Kaj pa sploh je sorta in kako izberemo pravo za nas?

To boste odkrivali s pomočjo natečaja, v katerem lahko z razredi ali skupinami sodelujete vsi naši člani. Več o natečaju preberite v prilogi!

Prijavite se lahko do 14. aprila 2023 s poslano prijavnico, ki je v prilogi.

Rok za pošiljanje vaših prispevkov je 22. maj 2023 (svetovni dan biotske raznovrstnosti), rezultate pa bomo objavili 5. junija 2023, ko obeležujemo svetovni dan okolja.

Nagrada za zmagovalce: petim najboljšim VIZ bomo podelili priznanja in knjižne nagrade, vse izdelke pa bomo predstavili na naši spletni strani. Poleg tega bomo najboljšo skupino/razred popeljali na “vrtnarski” oziroma “sadjarski“ izlet (lokacijo določimo naknadno). Izlet bo predvidoma organiziran med 5. 6. in 24. 6. 2023.

 

en_GBEN