Home   Blog   e-Bilten   E-bilten 8/2011

E-bilten 8/2011

Vsebine za učno rabo šolskega ekovrta

V prejšnji številki smo vas obvestili, da pripravljamo vsebine, ki bi jih lahko vključili v učno rabo šolskega ekovrta in jih bomo objavili na portalu.

Obenem smo pozvali tudi vse člane, da nam sporočite morebitne svoje zamisli, pa tudi, če ste morda že sami pričeli z vključevanjem vrta v šolske vsebine, pa tudi vzgojo v vrtcu. Prosili smo vas, da nam sporočite, pri katerih predmetih ste se tega lotili ter kako uspešno je bilo.

Še vedno vas vabimo in prosimo za vaše odzive.

Vabilo za sponzorje v lokalnem okolju

Kot smo vas že obvestili, smo pripravili posebno vabilo za vaše sponzorje – lokalne skupnosti, podjetja in organizacije na lokalni ravni, ki vas lahko podprejo ali finančno ali pa na kak drug način. Nekateri ste se odzvali in nas prosili za vabilo, druge vabimo, da to storite. Lahko nas pokličete ali pa pošljete e-sporočilo. Vabilo lahko uporabite tudi kot osnutek in dodate vaše konkretne želje.

Javna predstavitev šolskih ekovrtov v lokalnem okolju

Naša prva javna predstavitev projekta “Šolski ekovrt”, na tiskovni konferenci v septembru, je dala dober medijski odziv. O projektu so poročali številni mediji – radio, TV, Nedelo je 11.9. objavilo celostransko poročilo, pisali so tudi drugi mediji. Tudi 10. ekopraznik v Ljubljani, na katerem ste se nekateri od vas javno predstavili, je bil zelo dobro obiskan in odmeven v medijih.

Glede na tako velik odziv nas zanima ali ste tudi sami imeli kasneje kakšno javno predstavitev šolskih ekovrtov za vaše lokalne ali druge medije?

Prosimo sporočite nam.

Kratka poročila članov mreže

Na seminarju “Dan šolskih ekovrtov” smo vam predstavili dejavnosti na šolskem ekovrtu v jesenskem času. Vsebine so se nanašale na pravilno kompostiranje, sajenje drevnin, oblikovanje visokih in spiralnih gred, ki jih je lepo predstavila Jožica Fabjan, strokovnjakinja za permakulturo. Poleg tega smo vam v pomoč podali smernice za delo v prihodnje – Smernice dela za mentorje šolskih ekovrtov.

Vse, ki ste se lotili dejavnosti na šolskem ekovrtu jesenskem času, vabimo, da nam pošljete vaša kratka poročila v spodaj navedeni obliki. Z veseljem jih bomo objavili.

Oblika:

  • Format A4
  • Slog in velikost pisave: Arial 10
  • Največ 3 fotografije
  • Ime kontaktne osebe oz. mentorja
  • Naziv VIZ, kraj

V primeru, da ste svoje poročilo že objavlili na vaši spletni strani, pa nam lahko pošljete samo povezavo do te strani in jo bomo objavili.

Manj hrane v koš med prazniki!

Od Miklavža do božiča in novega leta je čas za darila, okraševanje in veliko, veliko hrane. To je tudi čas za gromozanske količine odpadkov. Prazniki so pred vrati, zato smo na Inštitutu za trajnostni razvoj po zgledu Worldwatch Institute pripravili nekaj preprostih napotkov za vsakogar, ki pripomorejo k zmanjšanju količin hrane v smeteh v teh prazničnih dneh, ko je hrane v izobilju. Več o tem.

Posebna ponudba za naročilo Organka še vedno velja

Komplet Organko + 1 kg biogen za 45 EUR (vključen DDV), ter brezplačna dostava po pošti na naslov naročnika.

Tu se nahaja naročilnica za naročilo prek projekta.

Vabimo nove člane

Nove šole in vrtci pa ste lepo vabljeni k vključitvi kadarkoli – bolje prej kot pozneje, da boste zamudili čim manj! V projekt oziroma v Mrežo šolskih ekovrtov se lahko vključujejo vse šole, vrtci, dijaški domovi…, ki jih zanima tema šolskega ekovrta: taki, ki želijo vrt vzpostaviti ali ga morda že imajo, ali taki, ki jim je zamisel všeč, čeprav ta hip še ne vidijo pravih možnosti za uresničitev.

Predstavitev projekta in PRIJAVA sta na voljo na našem portalu. Več o tem.


profil_logo-NAJvecji_izravnanNapis               swiss-contribution-350
Podprto z donacijo Švice v okviru Švicarskega prispevka razširjeni Evropski uniji.

 

sl_SISL