Home   Blog   e-Bilten   E-bilten 5/2011

E-bilten 5/2011

Vaših odzivov smo se zelo razveselili…

V zadnji števili Biltena smo vas prosili, da nam do 20.6. pošljete izbrani načrt za svoj šolski ekovrt, v primeru, da pa katera od šol nikakor ne more pripraviti načrta, pa naj nam pošlje vsaj kratko poročilo. Poleg tega smo vam tudi poslali navodila za oblikovanje poročila.

Prejeli smo 50 kratkih poročil po e-pošti in 4 izbrane načrte po pošti. Od tega 3 izbrane načrte in 11 kratkih poročil s šol, kjer so potekale terenske delavnice. Glede na to, da vas je v mrežo trenutno vključenih 140, so nas vaši odzivi res pozitivno presenetili. Odzvala se vas je dobra tretjina vseh. Pokazali ste vaš resnični interes in prizadevnost, kar nas izredno veseli.

Tiste, ki nam poročil niste poslali v spodaj navedeni obliki in smo vas na to opozorili, prosimo, da nam jih čimprej pošljete, v željeni oblliki, da jih bomo objavili na našem portalu “Šolski ekovrtovi”. Prav tako vabimo vse, ki nam prispevkov za objavo še niste poslali, da nam jih pošljete, če želite. Z veseljem jih bomo objavili.

Oblika:

  • Format A4
  • Slog in velikost pisave: Arial 10
  • Največ 3 fotografije
  • Ime kontaktne osebe oz. mentorja
  • Naziv VIZ, kraj

V primeru, da imate svoje poročilo že objavljeno na vaši spletni strani, pa nam lahko pošljete samo povezavo do te strani in jo bomo objavili.

Spletni portal Šolski ekovrt končno zaživel!

V veliko veselje nam je, da vas lahko obvestimo, da smo danes odprli naš portal “Šolski ekovrt” – www.solskiekovrt.si.

Na njem lahko izveste o aktualnih dogodkih in izobraževanjih, v arhivu si preberete o minulih; se seznanite z ureditvijo šolskega permakulturnega ekovrta – o osnovnih konceptih permakulturne ureditve, o ekološkem vrtnarjenju, si ogledate predstavitve dejavnosti članov mreže itd.

Na prvem seminarju smo vas povedali, da imamo v načrtu razvoj logotipa našega projekta. Kot lahko vidite, nam je uspelo:-) .

Resnično smo veseli. Razvili smo več različic, ki si jih lahko ogledate na našem portalu.

Ker naš portal ni namenjen samemu sebi, ampak vam, je “živ” in seveda še v nastajanju. Zato so nekatere teme še vedno “odprte” in jih bomo v teku projekta dopolnjevali. Veselimo se, da jih bomo dopolnjevali in razvijali tudi skupaj z vami.

O portalu zaenkrat obveščamo samo vas, javno pa ga bomo predstavili na konferenci za medije pred našim seminarjem 8. septembra.

“Dan šolskih ekovrtov” v četrtek, 8. septembra

Kot smo vas že seznanili, bo v četrtek 8. septembra potekal 2. seminar, ki bo vseboval tudi predstavitev “Mreže šolskih ekovrtov” oziroma vašega dela. Seminar bo potekal na OŠ Miška Kranjca v Ljubljani od 12:30 do 18:00.

Pred seminarjem bomo v Okoljskem centru v Ljubljani organizirali tudi konferenco za medije, kjer bomo javnosti predstavili projekt “Šolski ekovrtovi” in doslej opravljeno delo.

Posebej vam pošiljamo dopolnjen osnutek programa seminarja. Prosimo vas, da na prizorišče pridete ob 12:20, kot je navedeno v programu, da bomo skupaj pripravili razstavo posterjev.

Predstavitev oz. udeležba na seminarju:

Prosimo vas, da nam pravočasno sporočite kako se boste na seminarju predstavili. Ali se nameravate seminarja:

  • zgolj udeležiti,
  • se predstaviti s posterjem na razstavi,
  • se predstaviti v govorjeni besedi,
  • se predstaviti s posterjem na razstavi in v govorjeni besedi.

Lahko nas pokličete ali nam pošljete sporočilo po e-pošti. Te informacije potrebujemo, da bomo lahko ocenili koliko prostora potrebujemo za razstavo.

Posterji:

Nekateri ste nas spraševali kako naj bi izgledali posterji oz. kakšne velikosti naj bi bili. Svetujemo vam dimenzije 50 – 60 cm x 70 – 80 cm oz. velikost “šeleshamer” papirja.

Ekopraznik v Ljubljani

V soboto, 10. septembra 2011 ste vabljeni, da se s svojim gradivom in izdelki predstavite na stojnici “Mreže / projekta Šolskih ekovrtov” na 10. ekoprazniku v Ljubljani. Poleg predstavitve na stojnici bomo organizirali tudi razstavo posterjev z “Dneva šolskih ekovrtov” ob steni stolnice na Pogačarjevem trgu.

Tiste šole, ki se želite predstaviti na stojnici, nam to prosimo čimprej sporočite.

Prijave na seminar in ekopraznik zbiramo že sedaj na info@itr.si ali na telefonsko številko 01 439 74 60.

Posebna ponudba za naročilo Organka še vedno velja

Komplet Organko + 1 kg biogen za 45 EUR (vključen DDV), ter brezplačna dostava po pošti na naslov naročnika. Naročilnico za naročilo prek projekta pošiljamo v prilogi temu biltenu oz. sporočilu.

Vabimo nove člane

Nove šole in vrtci pa ste lepo vabljeni k vključitvi kadarkoli – bolje prej kot pozneje, da boste zamudili čim manj! V projekt oziroma v Mrežo šolskih ekovrtov se lahko vključujejo vse šole, vrtci, dijaški domovi…, ki jih zanima tema šolskega ekovrta: taki, ki želijo vrt vzpostaviti ali ga morda že imajo, ali taki, ki jim je zamisel všeč, čeprav ta hip še ne vidijo pravih možnosti za uresničitev.
Predstavitev projekta in PRIJAVA sta na voljo na naši spletni strani. Več o tem.


profil_logo-NAJvecji_izravnanNapis               swiss-contribution-350
Podprto z donacijo Švice v okviru Švicarskega prispevka razširjeni Evropski uniji.

 

sl_SISL