Home   Blog   Archive by category "Novice"

Iz kategorije: Novice

Vabilo k sodelovanju na natečaju “Pobarvajmo z rastlinami”

Vabimo vas k sodelovanju na natečaju DŠEV, ki je posvečen spoznavanju skritih barvnih zmožnosti rastlin: POBARVAJMO Z RASTLINAMI. NAMEN: 1. Spoznavanje manj znanih uporabnih lastnosti rastlin. 2. Razvijanje ustvarjalnih dejavnosti v povezavi s šolskim/vrtčevskim ekovrtom. KDO LAHKO SODELUJE? Vsi VIZ, vključeni v program ŠEV, in sicer z razredom (enim ali več), interesno skupino/krožkom ali skupino (eno ali več), v kateri je vsaj 5 otrok več »


Letošnji jesenski seminar je obiskal OŠ Artiče

Letošnji jesenski seminar Šolskih ekovrtov je tokrat obiskal zahodni del Slovenije. Na OŠ Artiče so 15. novembra nadvse gostoljubno sprejeli več kot 70 mentoric in mentorjev ŠEV. Seminar je potekal v prostorni dvorani krajevne skupnosti, ki je od šole le dve minuti hoje. Ravnateljica ga. Vesna Bogovič nam je šolo predstavila z živahnim videom, ki je bil kot nalašč za spodbuden začetek, če koga več »


Vabilo na jesenski seminar programa ŠEV 2023

Vabimo vas na jesenski seminar programa Šolskih ekovrtov, ki tokrat gostuje na OŠ Artiče. Seminar bo potekal v sredo, 15. 11. 2023 od 9. do 15. ure v neposredni bližini šole in sicer v prosvetnem domu krajevne skupnosti Artiče, tako da si bomo seveda lahko ogledali tudi šolski ekovrt, če bo le vreme dovoljevalo. Osrednja temaLetošnje leto je bilo za vrtnarje po vsej Sloveniji več »


Vabilo v program ŠOLSKI EKOVRTOVI

Ob začetku novega šolskega leta vas prijazno vabimo k pridružitvi programu Šolski ekovrtovi! Če razmišljate o osnovanju svojega učnega/vzgojnega vrta, ali pa če ga morda že imate in želite kakovostno poglobiti svoja znanja v zvezi z napredno uporabo vrta za vzgojo za trajnostni razvoj, je to pravi program za vas. Članstvo v programu šoli, zavodu in vrtcu ter učiteljem in vzgojiteljem daje znanja in pomembna več »


Nagrade pomladnega natečaja Društva ŠEV – Dobra sorta

Mladi ekovrtnarji na vrtu Simona Gregorčiča Nagrajenci natečaja »Dobra sorta« med osnovnimi šolami – učenci z OŠ Branik so 20. junija 2023 v okviru nagradnega izleta spoznavali Vrt Simona Gregorčiča v Gradišču nad Prvačino. Obdaritev zmagovalcev natečaja smo na Društvu Šolski ekovrtovi lahko izvedli s pomočjo donacije banke Sparkasse. Ta lep zeliščni vrt s kipom pesnika, sedečega na veliki kamniti klopi (kjer se mu več »


Izdelki otrok in mladih v natečaju “Dobra sorta”

Šolski center Velenje, Šola za storitvene dejavnosti Skupina 10 dijakinj in dijakov je odlično obdelala pomen urbanega vrtnarjenja ter pripravila sadilni načrt, posejala in opazovala razvoj avtohtonih in udomačenih sort korenja, čebule, radiča, solate in motovilca. Izvedli so tudi anketo med dijaki in utemeljili pomen ohranjanja avtohtonih in udomačenih sort. Mentorji: Ines Pirmanšek, Vlasta Čukur, Antonija Jakop, Jolanda Balant, Špela Lukanc, Darja Mohorko Učakar več »


V natečaju “DOBRA SORTA” so mladi spoznavali lokalno prilagojeno zelenjavo in sadje

Na letošnji Svetovni dan okolja, 5. 6. 2023, se je zaključil pomladni natečaj Društva Šolski ekovrtovi pod naslovom »DOBRA SORTA«. Društvo je vrtce in šole povabilo k sodelovanju v natečaju, v katerem so mladi vrtnarji spoznavali lokalnemu okolju prilagojeno zelenjavo in sadje ter spoznavali pojma “vrsta” in “sorta”, ki delata težave tudi mnogim odraslim. Toda odločanje o najboljših nikakor ni bilo lahko, saj je več »


Spomladanski seminar na Vrtcu Vrhnika

Tudi ko dežuje, sije sonce! Vreme je bilo neusmiljeno, deževalo je že dneve in tedne … Tudi 16. maja, ko smo se odpravljali na spomladanski seminar Šolskih ekovrtov na Vrhniko, je bila vremenska napoved nedvoumna: dež. Tako je tudi bilo. Vrhniko smo izbrali zato, da bi si lahko ogledali kar dva lepa vrtova – vrtčevskega in osnovnošolskega, toda v dežju bo ogled pač kratek. več »


Natečaj “Dobra sorta” – rok za oddajo

Obveščamo vas, da je rok za oddajo izdelkov za natečaj “Dobra sorta” podaljšan, in sicer do petka, 26. 5. 2023. Razglasitev rezultatov bo 5. 6. 2023, na svetovni dan okolja.


VABILO na spomladanski seminar programa ŠEV

Vabimo vas na letošnji pomladni seminar, ki bo tokrat spet potekal bliže centru Slovenije, in sicer na Vrhniki v torek, 16. maja 2023, od 9.00 do 15.30. V večini države letos zaenkrat padavin še ne manjka – nasprotno, verjetno bi si želeli kakšen sončni dan več. Seveda upamo, da nam bo vreme naklonjeno prav na dan seminarja, da bomo oglede vrtov opravili v lepem več »


sl_SISL